Uitgebreide tandheelkunde behandelingen

In onze praktijk, bieden wij een uitgebreid dienstenpakket uit
alle sectoren van de tandheelkunde. Naast de high-end tandheelkundige
apparatuur en hoogwaardige materialen, zijn alle diensten in een comfortabele
en luxueuze omgeving.

Periodieke Controle

Vaak gaat u twee keer per jaar naar de tandarts voor een periodieke controle. Gedurende deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes, de conditie van uw tandvlees, de randaansluiting van vullingen, de aanwezigheid van tandsteen en mogelijke aanwezige ontstekingen

Implantaten

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag.

Kinderen

Vanaf het moment dat uw kind de leeftijd van 2-3 jaar heeft bereikt, is het melkgebit van uw kind volledig doorgebroken. In deze periode is het raadzaam om uw kind mee te nemen tijdens uw periodieke controle.

Vullingen

Wanneer uw tandarts een gaatje heeft geconstateerd, is het zeer belangrijk dat dit behandeld wordt. Een gaatje dat onbehandeld blijft zal op een gegeven moment pijn gaan veroorzaken.

Tandvleesbehandeling

Een tandvleesbehandeling kan door de tandarts, mondhygiëniste of parodontoloog worden uitgevoerd. Wanneer de ruimte tussen tandvlees en tanden te groot wordt kan er sprake zijn van een chronische ontsteking ook wel parodontitis genoemd.

Een Brug

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies.

Een Kroon

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame behandeling voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. Vaak zult u dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Sealen

Het woordje ‘sealen’ is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to seal’. Dat betekent afdichten of verzegelen. Sealen bij de tandarts betekent dan ook het afdichten of verzegelen van groefjes en putjes in tanden en kiezen. De tandarts of mondhygiënist sealt meestal met een kunststoflak.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Met een goed geplaatste verdoving is de behandeling voor u zeer goed te doen. Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet.

Röntgenfoto’s

Kiespijn, gaatjes en veel behandelingen kunnen worden voorkomen. Kleine gaatjes die niet met het blote oog te zien zijn, zijn vaak wel zichtbaar op een röntgenfoto

Cosmetische Tandheelkunde

Bent u niet tevreden over uw tanden? Cosmetische tandheelkunde specialiseert zich in het harmonieuzer en mooier maken van het gebit, waarbij een goede beet en stralende lach centraal staan. Bleken, witte vullingen, kronen, bruggen, porseleinen schildjes, implantaten, beugels of tandvlees. Vanuit verschillende aspecten wordt bekeken hoe uw gebit naar uw wensen zo mooi en natuurlijk…

Heeft u een spoedgeval?

Bel dan 079-3612884 (bij reguliere openingstijden van de praktijk)

We zijn er om u te helpen! In het geval van spoedeisende
situaties kunt u contact opnemen met onze praktijk.
Spoedeisende klachten zijjn:

  • Nabloedingen
  • Uitgevallen/ uitgeslagen tand
  • Constante tand- of kiespijn
  • Abcessen
  • Pijn na extracties, die niet te onderdrukken is door pijnstillers
  • Kaak uit de ‘kom’
spoedgeval-750x750